Paprikás, pikáns receptötletek. Részeges tarjaszeletek

Paprikás, pikáns receptötletek. Részeges tarjaszeletek

Paprikás, pikáns receptötletek című új sorozatunkban egy kis inspirációt kívánunk adni a mindennapi menütervezéshez. Figyelembe véve az adott időszakot, a szezonális kínálatot… és persze a fűszerpaprika kreatív alkalmazási lehetőségeit. A részeges tarjaszeletek időzítését meghatározza a jelzőjük: Igazi farsangi ínyencséget ajánlunk! Farsang: A bőség ideje A vízkereszttől hamvazószerdáig (idén február 22-ig) tartó farsangról ma már a…

PaprikaGastro IV. FarsanGastro. Chilis csokis churros

PaprikaGastro IV. FarsanGastro. Chilis csokis churros

PaprikaGastro című sorozatunk célja különböző korok és helyzetek paprikás receptjeinek közvetítése. Legutóbb az ehető ajándékok ötletét vetettük fel, bemutattuk a házi chiliszósz receptjét. Ezúttal a chili ismét szerepel, de most a karácsonyi helyett farsangi közegben, a chilis csokis churros alkotóelemeként. Végtelen gasztronómiai kavalkád – A farsang Egy ételekről szóló sorozathoz talán a farsang közege a…

Paprikapiros farsangi hangulatban

Paprikapiros farsangi hangulatban

Vízkereszttől Hamvazószerdáig itt a farsang, áll a bál, ahogy a jól ismert versike is mondja. Ez a néhány szó nagyon jól kifejezi az ünnep lényegét: Jelmezes forgatag, álarcok, vidám kavalkád, párválasztás, eljegyzések, az ételekben, italokban, földi örömökben való dúskálás. Piros, illetve nálunk paprikapiros színben rikító ünnepi napok. A paprikapiros szín farsangi filozófiája Ha a farsang…

Tétova ínyencségek. „Mikor, ha nem februárban…?”

A címben is említett ínyencségek mostanság több korábbi cikkünkben megjelentek. A farsangi időszak ugyanis jó apropója lehet a kóstolgatásnak, az új, vakmerő tervek megvalósításának vagy éppen egy rendkívül laktató családi ebéd tálalásának. Hiszen Mikor, ha nem februárban? – ahogy a Tétova ínyenc című, figyelemreméltó gasztroblog szerkesztője is sugallja. Vessünk egy pillantást az oldalra! A letisztult, könnyen áttekinthető…

A lakoma folytatódik: két farsangi fogás, recepttel

  A múlt héten közölt farsangi cikkünkben röviden összefoglaltuk a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak jellemzőit. A felsorolásból nem maradhatott ki az ünneplés egyik legalapvetőbb velejárója, a bőségesen terített asztal sem. Ígéretünkhöz híven az általános leírások után most konkrét ötletekkel is szolgálunk. Az alábbi két recept kipróbálása garantáltan fokozza a farsangi élvezeteket. A farsangi sonkás kifli készítésekor…

Farsang. Amikor belénk bújik a kisördög

Vízkereszttől hamvazószerdáig a farsang, az állandó mulatozások, bálok idejét éljük. Míg az időszak kezdete (január 6.) pontosan meghatározható, a hamvazószerda mozgó ünnep, időpontja – azaz a húsvét előtti 40. nap – a húsvét függvényében változik. A nagyjából hathetes időszak alatt elődeink alapvetően ünnepeltek. Az időzítés tökéletes volt, hiszen január és február hónapokban nem szólította őket…

Farsang. Amikor belénk bújik a kisördög.

Vízkereszttől hamvazószerdáig a farsang, az állandó mulatozások, bálok idejét éljük. Míg az időszak kezdete (január 6.) pontosan meghatározható, a hamvazószerda mozgó ünnep, időpontja – azaz a húsvét előtti 40. nap – a húsvét függvényében változik. A nagyjából hathetes időszak alatt elődeink alapvetően ünnepeltek. Az időzítés tökéletes volt, hiszen január és február hónapokban nem szólította őket…