Tétova ínyencségek. „Mikor, ha nem februárban…?”

A címben is említett ínyencségek mostanság több korábbi cikkünkben megjelentek. A farsangi időszak ugyanis jó apropója lehet a kóstolgatásnak, az új, vakmerő tervek megvalósításának vagy éppen egy rendkívül laktató családi ebéd tálalásának. Hiszen Mikor, ha nem februárban? – ahogy a Tétova ínyenc című, figyelemreméltó gasztroblog szerkesztője is sugallja. Vessünk egy pillantást az oldalra! A letisztult, könnyen áttekinthető…

A lakoma folytatódik: két farsangi fogás, recepttel

  A múlt héten közölt farsangi cikkünkben röviden összefoglaltuk a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak jellemzőit. A felsorolásból nem maradhatott ki az ünneplés egyik legalapvetőbb velejárója, a bőségesen terített asztal sem. Ígéretünkhöz híven az általános leírások után most konkrét ötletekkel is szolgálunk. Az alábbi két recept kipróbálása garantáltan fokozza a farsangi élvezeteket. A farsangi sonkás kifli készítésekor…

Farsang. Amikor belénk bújik a kisördög

Vízkereszttől hamvazószerdáig a farsang, az állandó mulatozások, bálok idejét éljük. Míg az időszak kezdete (január 6.) pontosan meghatározható, a hamvazószerda mozgó ünnep, időpontja – azaz a húsvét előtti 40. nap – a húsvét függvényében változik. A nagyjából hathetes időszak alatt elődeink alapvetően ünnepeltek. Az időzítés tökéletes volt, hiszen január és február hónapokban nem szólította őket…

Farsang. Amikor belénk bújik a kisördög.

Vízkereszttől hamvazószerdáig a farsang, az állandó mulatozások, bálok idejét éljük. Míg az időszak kezdete (január 6.) pontosan meghatározható, a hamvazószerda mozgó ünnep, időpontja – azaz a húsvét előtti 40. nap – a húsvét függvényében változik. A nagyjából hathetes időszak alatt elődeink alapvetően ünnepeltek. Az időzítés tökéletes volt, hiszen január és február hónapokban nem szólította őket…