Piperade. Baszk lecsó, sok paprikával, hazafias színekben

Legutóbbi cikkünkben Molnár Anita a baszkföldi Espelette-ben tett látogatásáról írtunk. A kiváló minőségű, szigorú eredetvédelmi szabályok szerint készített termékek bemutatásának végén gasztronómiai kitérőt is tettünk. Ígéretünkhöz híven ez a bejegyzés foglalkozik majd a zamatos baszk lecsó, a piperade sajátosságaival. Nemzetek feletti klasszikus: A lecsó Valószínűleg mindenhol, ahol megterem a paradicsom és a paprika, született egy,…

PaparikaGastro IX. Nyári Gastro. Lecsó napsütötte zöldségekből

PaparikaGastro IX. Nyári Gastro. Lecsó napsütötte zöldségekből

PaprikaGastro című sorozatunk célja különböző korok és helyzetek paprikás receptjeinek közvetítése. Legutóbb csirkepaprikás-recepteket közöltünk, hogy megmutassuk, ezt az ízletes, ám egyszerű ételt, milyen sokféle módszerrel lehet elkészíteni. Ezúttal szintén egy örök klasszikust mutatunk be, egy idényjellegű, éppen nyárra való fogást. Készüljön lecsó, lehetőleg frissen szedett, saját zöldségekből! Amerika felfedezésétől Karinthy vacsorájáig. Rövid lecsótörténet Bár a…

Csapjunk bele a lecsóba!

Ahogy a június júliusba fordul, és egyik meleg nyári nap következik a másikra, a paradicsom és a paprika lassan beérik a kertekben. Közeledik a lecsószezon, ebből az alkalomból pedig lássunk néhány érdekességet nyári kedvencünkről! Csapjunk bele a lecsóba! A lecsót mindenki ismeri, ha máshonnan nem, hát a bájos Walt Disney-meséből. Remy, a patkány ugyan nem…