Egy csipet csili VI. Bableves húsvéti sonkából

Egy csipet csili VI. Bableves húsvéti sonkából

Egy csipet csili címmel új, gasztronómiai sorozatot indítottunk. Célunk a hazai alapanyagok és különleges receptek ajánlása, természetesen paprikával bőségesen fűszerezve. Előző alkalommal – a nagyböjt jegyében – egy húsmentes chilis bab receptjéről írtunk. Most, hogy hamarosan itt a húsvét, cikkünk témája egy különleges bableves, mely a főtt sonka levével készül. A húsvét és a sonka…

PaprikaGastro VI. ExtraGastro húsvétra: Chili, sonka, vörösbor

PaprikaGastro VI. ExtraGastro húsvétra: Chili, sonka, vörösbor

Legutóbb karácsonyra készültünk ExtraGastro-cikkel. Mivel most ismét ünnep közeledik, megalkottuk az írás húsvéti változatát. Bár az aktuális nagyhéten elődeink még böjtöltek, szombat este már az asztalra került az emblematikus húsvéti fogás, a sonka. A chili, sonka – sőt vörösbor – kombináció pedig olyasmi, ami igazán extrává teszi az ajánlott menüt. A sonka és a húsvét…