Bolti Story V. A szegedi papucs

Bolti Story V. A szegedi papucs

Paprika&FolkArt nevű, szegedi népművészeti boltunkban a paprika és a magyar népművészet, az ízek és a tradíciók finom összehangolása a célunk. Legutóbb a Rozmaring Hungarian Design, egy kortárs brand bemutatása került sorra, ezúttal a szegedi papucs, a hagyományos értelemben vett népművészet egyik terméke következik. A szegedi papucs története Mivel múlt héten a hungarikumokról volt szó, talán…

Magyar ízek, fűszeres hungarikumok

Magyar ízek, fűszeres hungarikumok

Múlt héten, a csípős, kovászos kenyér kapcsán is jeleztük, hogy közeledik az államalapítás ünnepe. A Szent István napi rendezvénysorozatnak idén is fontos eleme lesz a Magyar Ízek Utcája, ahol a hazai gasztrokultúra finomságait kóstolhatjuk végig. Ebből az alkalomból a hungarikumok lesznek új cikkünk főszereplői. Elsőre talán nem is gondolnánk, milyen sok van közöttük, ami a…

Az újdonság íze III. Kovászolás

Az újdonság íze III. Kovászolás

Az evés és az ételkészítés iránti érdeklődés, az ötletek megosztása, valószínűleg egyidős a sütés-főzés tudományával. A receptek egyszerű közzététele azonban könnyen unalmassá válik, ezért a dolgot most modern kontextusba helyezzük. Új gasztronómiai sorozatunkban napjaink ételkészítési trendjeit próbáljuk ki, amikor csak lehet, paprikával fűszerezve. Körbejártuk már a fermentálást és a csíráztatást, mai témánk pedig – hiszen…

A chili és egy egzotikus helyszín. A haiti konyha

A chili és egy egzotikus helyszín. A haiti konyha

A Karib-térségben fekvő Haitiről elsősorban talán nem a kulináris kincsek jutnak eszünkbe. Az ország valóban a legszegényebbek közé tartozik, történelmét még a 21. század folyamán is a társadalmi és gazdasági válságok, a természeti katasztrófák és a politikai instabilitás jellemzi. A haiti konyha ugyanakkor rendkívül izgalmasnak mondható, vegyes etnikumú, sokszínű közösségének változatos jellemzői érződnek rajta. A…