Fűszeres húsvéti gasztronómia. Pikáns tojáskrém

Fűszeres húsvéti gasztronómia. Pikáns tojáskrém

A hétvégén már a húsvétot köszönthetjük, ezért egy receptajánlattal készültünk. A tavaszi tojásos finomságokra mindenképpen igaz: Ahány ház, annyi szokás. Mi most egy pikáns tojáskrém ötletét hoztuk, de a további kísérletezésnek csak a kreativitás szabhat határt! Húsvéti ételek és háttértörténetek A hagyományos húsvéti fogásaink – a sonka, a tojás, a bárány – gazdasági szükségszerűségek és…

Szentelt menta, fias tojás. Nagyboldogasszony ünnepe a szegedi néphagyományban

Szentelt menta, fias tojás. Nagyboldogasszony ünnepe a szegedi néphagyományban

A Havas Boldogasszony-búcsúról, az alsóvárosi Mátyás tér templomának augusztusi 5-i eseményéről korábban már közöltünk cikket. Ehhez azonban közel esik egy másik Mária-ünnep, mely a szegedi nagytájon – sőt, az egész magyar nyelvterületen – a mezőgazdaságból élő katolikus parasztság számára különös jelentőséggel bírt. Egy rövid összefoglaló következik az augusztus 15-i Nagyboldogasszony napjáról. Nagyboldogasszony ünnepe Augusztus 15-e…