Kölessör, almabor és paprikapálinka

Kölessör, almabor és paprikapálinka

Most ért véget a Borfesztivál, ahol a legtöbben – a klasszikusnak mondható merlot-k és rozék mellett – a különlegességeket is megcsodáltuk. Vagy megkóstoltuk. 🙂 Sokan talán úgy gondolják, hogy az eperborok és ízletes gyümölcspárlatok modern kreációk, pedig a különféle erjesztett szeszesitaloknak a népi táplálkozásban is van előzményük. A paprikapálinka például Alsóváros népét már két évszázaddal…

Fűszerszüret a biodiverz kertben!

Fűszerszüret a biodiverz kertben!

Paprikaszedésről már számos alkalommal írtunk, ezúttal viszont egy egészen másfajta betakarításra készülünk. Közeledik a fűszerszüret a Röszkei Paprika Múzeum új, biodiverzitás-barát kertjében! Örök kincseink: A levélfűszerek Vitán felül álló kijelentés, hogy minden ételre az ügyesen használt fűszerek teszik fel a koronát. Ahogyan az is, hogy a friss fűszerek sokkal hatékonyabbak a szárítottaknál. Tehát ha csak…