Rubicon Est a szegedi paprikáról

Rubicon Est a szegedi paprikáról

Pont a mai napon, október 22-én, szegedi helyszínen rendezték meg a történelmi ismeretterjesztéssel foglalkozó Rubicon Intézet és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közös programsorozatának újabb eseményét. A Rubicon Est fókuszában a szegedi paprika állt, a meghívott szakértők között pedig Molnár Anita is megjelent. A Rubicon Est mibenléte A tematikus eseménysorozat a magyar gazdaság sikereit és…

Kis fűszertörténet II. Karácsonyi hangolódó

Kis fűszertörténet II. Karácsonyi hangolódó

Tovább közelítünk a csábítóan illatozó karácsonyi asztalhoz, tovább mesélünk az ünnepi ételek elengedhetetlen hozzávalóiról. Legutóbb a kis fűszertörténet a 15. században ért véget. Ha – sok más növény mellett – a paprika nem érkezik meg Amerikából, most a töltött káposzta vagy a halászlé sem készülhetne el Szentestére. Egy kis fűszertörténet, egy kis paprikatörténettel Többször is…

Kis fűszertörténet I. Karácsonyi hangolódó

Kis fűszertörténet I. Karácsonyi hangolódó

Recepteket ajánlani, kipróbálni mindig izgalmas, és talán plusz érdekességet is jelent, ha a téma kapcsán a múltba kalandozunk. Már többször is felidéztük, hogy egy-egy korban mi került az asztalra, de a téma sava-borsa csak most következik! Szó szerint, hiszen következő cikkeink témája a fűszertörténet lesz. Aki elgondolkodott már azon, hogy mióta használjuk a karácsonyi sütikhez…