Köszöntő élelmiszer-biztonsági világnap alkalmából. Éva szerint a paprika

Rohanó világunk, az élelmiszeripar gyors fejlődése, a nagy gyárak, a kereskedelem, csere-bere, országok határok nélkül, óriási, zsúfolt szupermarketek, piacok, ahol mindent megvehetünk.  Élelmiszer-biztonsági világnap. A csalók, hamisítók trükkjei! Az élelmiszer-hamisítás a legjelentősebb feketegazdaság a világon. Kellenek összehangolt törvények, szabályok, kell felügyelet a tisztességes vállalkozók támogatására, a fogyasztói szemlélet formálására. Élelmiszergyártáskor a biztonság nemcsak papírokból, dokumentumokból…

Őszi sürgés-forgás: szedés és utóérlelés

Mindenki, aki valaha mezőgazdasági termeléssel foglalkozott, jól tudja, hogy az őszi időszak követeli a legtöbb munkát. Nincs ez másként a fűszerpaprika esetében sem. A szedés, utóérlelés, majd a feldolgozás megkezdése számtalan kimerítő elfoglaltságot jelentett a múltban, és jelent napjainkban is. Korábban már többször szó esett róla, hogy a szedés hagyományosan Kisboldogasszony napján, azaz szeptember 8-án indult.…