Zöld megoldások a PaprikaMolnárnál

Zöld megoldások a PaprikaMolnárnál

Többször kifejtettük már, hogy – mint minden felelősen gondolkodó vállalkozó – mi is a fenntartható fejlődés mellett állunk. A június 5-i környezetvédelmi világnap alkalmából a nálunk megtalálható zöld megoldások kerülnek a mai összefoglalónk fókuszába. Molnár Anita éppen a múlt héten járt Brüsszelben, ahol az Ecotours Project zárása kapcsán, a Móra-Tourist Nonprofit szervezettel együtt, a nemrég…

Ha május, akkor paprikaültetés

Ha május, akkor paprikaültetés

Ahogy a tavasz egyre határozottabb formát ölt, és az időjárás egyre barátságosabbá válik, a mezőgazdasági munkák ideje is elérkezik. A paprikaültetés, mint a paprikatermesztési folyamat igazi nyitánya, minden május visszatérő feladata. Nehéz, fizikai munka, kölcsönös segítségnyújtás és persze egy jó adag találgatás, hogy vajon mit hoz majd a szezon. Régi hagyományok, örök szabályok Az ültetés…

Újabb évforduló, újabb születésnap

Újabb évforduló, újabb születésnap

A múlt hét a húsvéti készülődésé volt, közben viszont egy személyes ünnepet is megéltünk. Újabb évforduló telt el, április 17-én a 17. „születésnapját” töltötte a Paprika Múzeum! Mivel a különleges pillanatok társaságban a legjobbak, most az elmúlt év múzeumi látogatásait idézzük fel. Illetve továbbra is várjuk a Paprika Múzeum iránt érdeklődőket! Ami az előző évforduló…

Ezüst minősítés és további fejlődés. Interjú a fenntarthatósági tanúsítványról

Ezüst minősítés és további fejlődés. Interjú a fenntarthatósági tanúsítványról

Tavaly októberben közöltük az örömhírt, hogy a Paprika Malom és Múzeum a Good Travel Seal értékelése alapján az ezüst minősítés tulajdonosa lett. Most Molnár Anita a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara oldalán megjelent interjúban arról beszélt, hogyan kívánja a gyakorlatban alkalmazni a tanúsítványt, illetve, hogy mit tervez a továbbiakban. Egy minősítési rendszer a zöld célkitűzésekért A…

Bolti story I. A vásárhelyi hímzés

Bolti story I. A vásárhelyi hímzés

Néhány hete örömmel számoltunk be népművészeti boltunk nyitásáról, nem sokkal ezután pedig a beszállítóinkat is nevesítettük. Most eljött az ideje, hogy részletesebb képet adjunk a kínálatunkról, a tárgyak történeti hátteréről és forgalmazóiról. Első témánk a vásárhelyi hímzés és a Hódfó Kft. lesz. A vásárhelyi hímzés Hódmezővásárhely ornamentikája a régi, tiszántúli hímzések csoportjába tartozik. A vásárhelyi…

Megnyílt a Paprika &FolkArt! A kínálatról bővebben

Megnyílt a Paprika &FolkArt! A kínálatról bővebben

Mióta a múlt héten beszámoltunk a Paprika &FolkArt nevű, új, népművészeti boltunk létesítéséről, az üzlet már megnyílt. Ebben a posztban néhány fotóval dokumentáljuk az eseményeket, illetve bővebben mesélünk a beszállítóinkról. Megnyílt a PaprikaMolnár népművészeti boltja a Somogyi utcában! Az első vásárlók fogadásáig természetesen nehéz és fárasztó út vezetett. Míg az üzlet most hétfőn, január 13-án,…

Paprika & FolkArt. Üzletünk nyílik Szegeden!

Paprika & FolkArt. Üzletünk nyílik Szegeden!

Már a 2024-es, év végi összefoglalónkban is jeleztük 2025 nagy hírét: Paprika & FolkArt néven január 13-án nyitjuk meg új üzletünket Szegeden, a Dóm szomszédságában. A részleteket folyamatosan közöljük. Új irányok, változatlan értékek A jól ismert Somogyi utcai Népművészeti boltot alakítjuk át úgy, hogy a PaprikaMolnár termékeinek szegedi értékesítési központja legyen. Megőrizzük az üzlet eredeti,…

„A mi sokszínű kertünk.” A kampány zárása és tapasztalatai

„A mi sokszínű kertünk.” A kampány zárása és tapasztalatai

Kerti körkép elnevezésű, a környezetvédelemhez és a fenntarthatósághoz kötődő cikksorozatunkban gyakran hivatkoztunk „A mi sokszínű kertünk” című kezdeményezésre. A felhívás célja az volt, hogy a pályázók a saját kiskertük határain belül tapasztalhassák meg az élőlények és életközösségek számtalan kapcsolatát, a biodiverzitás jelentőségét. A program november közepén lezárult, eredményeinek ismertetésébe pedig mi is bekapcsolódunk. A mi…

Év vége a PaprikaMolnárnál. 2024 képekben

Az új őrlemény és az éves tapasztalatok

Az új őrlemény már hetek óta kapható, valószínűleg a legtöbben már pótolták is a tavaly óta megcsappant készleteket. Reméljük, aki már főzött is vele, elégedett a fűszerrel. Most elmondjuk mi is – a gyártó, illetve a feldolgozó szemszögéből – hogy milyen tapasztalataink vannak az idei paprikával. A gazdasági év eseményei Az időjárás viszontagságaira, anomáliáira már…

Good Travel Seal: Ezüst fokozat

Good Travel Seal: Ezüst fokozat

Ezen a héten egy szakmai örömhírt szeretnénk megosztani. Ahogy a Kerti körkép cikkekben már többször jeleztük, a környezetbarát működés és a fenntartható fejlődés elkötelezettjei vagyunk. Ezen az úton újabb mérföldkőhöz érkeztünk: Büszkén jelenthetjük, hogy a Paprika Malom és Múzeum a Good Travel Seal értékelése alapján az ezüst fokozat minősítést kapta. A Good Travel Seal és…

Pincepörkölt friss paprikával

Pincepörkölt friss paprikával

Régen jelentkeztünk már recepttel, ezúttal a pincepörkölt elkészítési módjáról fogunk beszámolni. Ki tudta, hogy ez volt a szüreti időszak hagyományos étele? Most összekötjük az őszi betakarítások egy másik ínycsiklandozó termékével, a friss paprikával! A pincepörkölt és a pince Valószínűleg sokan vannak, akik elgondolkodtak már a pincepörkölt rejtélyes elnevezésén, de nem tudták, mi köze a pincéhez.…