PaprikaGastro VI. ExtraGastro húsvétra: Chili, sonka, vörösbor

PaprikaGastro VI. ExtraGastro húsvétra: Chili, sonka, vörösbor

Legutóbb karácsonyra készültünk ExtraGastro-cikkel. Mivel most ismét ünnep közeledik, megalkottuk az írás húsvéti változatát. Bár az aktuális nagyhéten elődeink még böjtöltek, szombat este már az asztalra került az emblematikus húsvéti fogás, a sonka. A chili, sonka – sőt vörösbor – kombináció pedig olyasmi, ami igazán extrává teszi az ajánlott menüt. A sonka és a húsvét…

A karcagi birkapörkölt

Ehető örökség III. „A fej a megtisztelt vendégé!” Karcagi birkapörkölt.

Egy alkalommal már belementünk a paprikás, a pörkölt és a gulyás közti árnyalatnyi, mégis lényegi különbségekbe. Az igazi, autentikus pörkölt tulajdonságainak felelevenítésére most is szükség lesz, hiszen új cikkünkben – maradva a hungarikumoknál – a téma a karcagi birkapörkölt lesz. Az étel kulturális háttere A karcagi birkapörkölt receptje csak Karcag és a Nagykunság történelmének, helytörténeti…