Paprikás, pikáns receptötletek. Bográcsgulyás szabadtűzön

Paprikás, pikáns receptötletek. Bográcsgulyás szabadtűzön

Paprikás, pikáns receptötletek című sorozatunkban egy kis inspirációt kívánunk adni a mindennapi menütervezéshez. Figyelembe véve az adott időszakot, a szezonális kínálatot… és persze a fűszerpaprika kreatív alkalmazási lehetőségeit. A múltkor, tekintettel a tomboló nyárra, egy különleges édességet (csípősséget) ajánlottunk. A chilis fagyi receptje után egy hangulatos, közösségi ötletet hoztunk. Készüljön bográcsgulyás szabadtűzön! Bográcsgulyás. Nem pörkölt…

Piros Arany, Erős Pista. A magyar konyha két alapköve

Piros Arany, Erős Pista. A magyar konyha két alapköve

A kecskeméti székhelyű Univer Product Zrt. két terméke – a fent említett Piros Arany és Erős Pista – évtizedek óta a hazai gasztronómia nélkülözhetetlen elemei. Elismertségük és népszerűségük nem csak Magyarországon általános, hiszen legjelentősebb márkázott exporttermékeink közé tartoznak. Ebben a bejegyzésben egy kicsit közelebbről is megismerkedünk velük! A Piros Arany és az Erős Pista története…

Egy csipet csili VIII. Perzsa inspiráció, prémium szegedi paprika

Egy csipet csili VIII. Perzsa inspiráció, prémium szegedi paprika

Egy csipet csili címmel új, gasztronómiai sorozatot indítottunk. Célunk a hazai alapanyagok és különleges receptek ajánlása, természetesen paprikával bőségesen fűszerezve. A csilis édesburgonya-saláta után most perzsa töltött paprika következik. Egy magyaros csavarral, hiszen a mi variációnkból a prémium szegedi paprika sem maradhat ki! Chili & Vanília és perzsa töltött paprika A nyár egyik leghatározottabb íze…

A bogrács és tartalma: Paprikás, pörkölt, gulyás

A bogrács és tartalma: Paprikás, pörkölt, gulyás

A bogrács és a bográcsozás valószínűleg sokunk – baráti vagy családi összejöveteleket idéző – kedves emlékei között szerepel. A tűzrakás izgalma, a fortyogó, paprikás lé kevergetése és persze a gyakori kóstolások mind hozzájárulnak ennek az izgalmas főzési módnak a népszerűségéhez. A bogrács története. A cserépleletektől a csapatépítő tréningekig A szabadban lobogó tűz ételkészítésre való felhasználása…