A bogrács és tartalma: Paprikás, pörkölt, gulyás

A bogrács és tartalma: Paprikás, pörkölt, gulyás

A bogrács és a bográcsozás valószínűleg sokunk – baráti vagy családi összejöveteleket idéző – kedves emlékei között szerepel. A tűzrakás izgalma, a fortyogó, paprikás lé kevergetése és persze a gyakori kóstolások mind hozzájárulnak ennek az izgalmas főzési módnak a népszerűségéhez. A bogrács története. A cserépleletektől a csapatépítő tréningekig A szabadban lobogó tűz ételkészítésre való felhasználása…

A palántától a pörköltig. Paprikafeldolgozás 10 lépésben

Kedvenc kiadós, magyaros ételeink – például a töltött káposzta, a halászlé és természetesen a pörkölt – sosem kerülhetnének az asztalra töltött paprika nélkül. A palántától a pörköltig azonban hosszú út vezet. Új poszterünk 10 lépésbe sűrítve tálalja az őrlemény előállításához szükséges hosszú időt és rengeteg munkát. Először is emlékezzünk vissza a kezdetekre. A paprikát nem…

Paprikás, pörkölt, gulyás? Hasonlóságok és különbségek

A címben szereplő három szó között egy, a magyar gasztronómia iránt érdeklődő külföldi vendég valószínűleg nem sok különbséget látna. Hiszen a paprikás, a pörkölt és a gulyás egyaránt élénkpiros színű a híres magyar fűszerpaprikától, húst tartalmaz rövidebb vagy hosszabb lében, gyakran csípős is. Való igaz, a három étel részletesebb leírására van szükség, hogy világosan lássuk…